دیجی‌کالا به عنوان بزرگترین پلتفرم خرده فروشی آنلاین کشور، سال ۱۳۹۵ مصادف با دهمین سال فعالیت خود تغییر اساسی در ساختار کسب‌وکار خود داد و با اضافه کردن بخش بازارگاه آنلاین فرصت استفاده از فروش آنلاین را در اختیار تمامی تولیدکنندگان و بازرگانان کشور قرار داد. این بخش که با استقبال خوبی مواجه شده بود، با شیوع پاندمی کرونا در کشور جهش خیره کننده ای را نشان داد و کسبه زیادی از نقاط مختلف کشور از این فرصت برای فروش محصولات خود استفاده کردند. یکی از اصلی ترین بخش‌های مورد توجه دیجی‌کالا در حوزه مسئولیت اجتماعی توجه به عدالت دسترسی کسب و کارها از اقصی نقاط کشور و همچنین از طبقات گوناگون اجتماعی است. در این راستا دو پروژه کسب‌وکارهای بومی و محلی و کسب‌و کارهای دارای نشان دست مهر از پروژه‌های اصلی این حوزه است.

کسب‌وکارهای بومی محلی

فلات ایران، سرزمینی وسیع با اقلیمی متنوع و رنگارنگ از دیرباز گهواره تمدن اقوام گوناگون بشری بوده است، که در شهرها، روستاها، طوایف و گروه‌های مختلف در کنار هم زندگی کرده‌اند. ایرانی‌ها در مواجهه با هر گوشه از اقلیم و طبیعت ایران بهترین راهکارها را برای خلق زندگی به کار برده‌اند و بهترین ابزار و ملزومات مورد نیاز زندگی را ابداع کرده‌اند که حاصل آن صنایع و محصولات محلی متنوعی است که هرکدام از دانش و روش‌های تولید بومی و محلی استفاده می‌کنند. روش‌های تولید و محصولات مختلفی که در جای جای ایران دیده می‌شود و بسیاری از آنها واجد ارزش تاریخی هستند و حتی بسیاری از آنها اکنون جزو میراث فرهنگی ملی و یا جهانی ثبت شده‌اند. شک این رسالت با رشد شایستگی های حرفه‌ای همکاران دیجی‌کالا امکان پذیر است.

کسب‌و‌کارهای دارای نشان دست مهر

توجه به تولیدکنندگان کم سرمایه و خرد یکی از اهداف دیجی‌کالا در حوزه مسئولیت اجتماعی است. تولیدکنندگان کم سرمایه مورد توجه در طرح دست مهر به آن دسته از تولیدکنندگان گفته می‌شود که از خانواده‌های در معرض آسیب‌هستند و عمدتا در مراکز کارآفرینی موسسه‌های نیکوکاری و مردم‌نهاد، کسب و کاری برای گذران زندگی شکل داده‌اند. این محصولات که با نشان دست مهر در بین محصولات دیگر نمایش داده می‌شوند، توسط اقشار در معرض آسیب، زنان سرپرست خانوار، خانواده زندانیان، مراکز توانمندسازی کارتن‌خواب‌ها، سازمان‌های مردم نهاد و مراکز کوچک کارآفرینی در مناطق کم‌برخوردار تولید شده است. کاربران می‌توانند تا با خرید آگاهانه این محصولات در ایجاد اقتصادی پایدار برای این جوامع کمک کنند تا در دیجی‌کالا بتوانیم به آرمان عدالت اجتماعی نزدیک‌تر شویم.

کسب‌وکارهای بومی محلی در یک نگاه

استارتاپ اجتماعی

35

کسب‌وکار بومی محلی فعال در دیجی‌کالا

5,353

کسب‌وکار بومی محلی فعال در دیجی‌کالا

5,353

رویکرد ما در پایداری محیط زیستی

پاسخگویی به نیازهای نسل حاضر بدون به خطر انداختن نیازهای نسل‌های آینده از اهداف اصلی دیجی‌کالا در حوزه پایداری محیط زیستی است. ایران با مسائل متعدد محیط زیستی روبرو است و تلاش برای کاهش حداکثری استفاده از منابع غیرقابل تجدیدپذیر و کمک به توسعه پایدار کسب‌وکار از جمله مسئولیت‌هایی‌ست که دیجی‌کالا در استراتژی‌های خود تعریف کرده است. در توسعه پایدار کسب‌وکار ما خود را متعهد می‌دانیم تا علاوه برتلاش برای کاهش فقر مادی و ایجاد اشتغال پایدار، از توجه به محیط زیست و رعایت قوانین محیط زیستی غافل نشویم و فراتر از آن با برنامه ریزی اقدامات اثرگذار و دوستدار محیط زیست تلاش کنیم به سمت کسب‌وکاری پایدار و سبز حرکت کنیم.

رویکرد ما در پایداری محیط زیستی

پایداری اجتماعی به معنای شناسایی و مدیریت تاثیرات کسب‌وکار در حوزه اجتماعی است و دیجی‌کالا تلاش می‌کند تا در راستای استراتژی مسئولیت اجتماعی خود نسبت به ذی‌نفعان کسب‌وکار پاسخگو بوده و برای افزایش اثرات مثبت و کاهش تاثیرات منفی مستقیم و غیرمستقیم خود اقداماتی را مدنظر قرار دهد. توجه به کیفیت زندگی افرادی که در تعامل مستقیم با کسب‌وکار هستند مانند اعضای خانواده دیجی‌کالا، توجه به رعایت عدالت در زنجیره تامین، بهبود تجربه مشتریان و افزایش تاثیرات مثبت بر جوامع محلی از جمله حوزه‌های مورد توجه در پایداری اجتماعی است.

هیئت مدیره گروه تجارت الکترونیک دیجی کالا

حمید محمدی

رئیس هیئت مدیره

سعید محمدی

مدیر عامل و عضو هیئت مدیره

فرهاد مرتضوی‌نژاد

عضو هیئت مدیره

علی فیاض‌بخش

نایب رئیس هیئت مدیره

فلورین هلمیچ

عضو هیئت مدیره

× چت در WhatsApp